FROM THE FIELD TO THE KITCHEN Here at HABITUAL we use only the best seasonal produce thanks to a constant dialogue with our network of local producers from the townland of Mahuella on the outskirts of Valencia and its surrounding area.

LUNCH MENU

 

 

STARTERS (to share)

Cold onion soup, almonds and thyme.
“Brava” salad with valencian tomato.
Our version of the crispy lamb pastilla, sumach and herbs.

 

MAIN COURSES (to choose)

Cod tempura, roast tomato sauce and courgette.
or
Pork ribs, lacquered in infe herbs and hollandaise potato.

 

DESSERTS (to choose)

Crema catalana, peach and biscuits.
or
Watermelon, mint and lime.

Monday to friday 17.50 €
(Drinks not included. VAT included)
Only for lunch.
Whole table only.

 

GLASS:

SPARKLING:

Glass Botlle
AT Roca Rosat 2014 Macabeo, Monastrell D.O. Penedés Bodega Agustí Torelló Roca 5.5€ 24€

WHITE:

Glass Botlle
La Ola del Melillero Pedro Ximénez, Moscatel de Alejandría D.O. Sierra de Málaga Bodega Victoria Ordóñez 4.5€ 23€
Finca Vilallops Xarel-lo, Xarel-lo Vermell D.O. Penedés Bodega Finca Viladellops 6.5€ 32€
Zarate 2016 Albariño D.O. Rías Baixas Bodega Zarate 4€ 22€

RED:

Glass Botlle
Bastión de la Luna 2015 Caíño tinto, Loureira, Espadeiro D.O Rias Baixas Bodega Forjas del Salnés 5€ 27€
El Pedal Tempranillo D.O. Ca Rioja Bodegas y Viñedos Hermanos Hernáiz 3.5€ 19€
La Garnacha de Mustiguillo Garnacha D.O.P. El Terrerazo Bodega Mustiguillo 4.5€ 24€

SPARKLING:

NATIONAL SPARKLING:

Botlle
Celler Batlle Brut Gran Reserva 2005 Xarel·lo, Macabeu D.O. Cava Bodega Gramona 68€
Colet Assemblage 2013 Pinot Noir, Chardonnay D.O. Classic Penedés Bodega Colet 36€
Minipuça 2016 Xarel-lo Vino de España (Tarragona – Cataluña) Bodega Vinyes Singulars 27€
Recaredo Finca Del Serral Vell 2007 Xare-lo, Macabeo D.O. Cava Bodega Recaredo 36€
Sabaté i Coca Brut Reserva Familiar 2010 Xare-lo D.O. Cava Bodega Castellroig 51€
Vegalfaro Reserva Brut Nature Chardonnay, Macabeo D.O. Cava Bodegas Vegalfaro 29€

INTERNATIONAL SPARKLING:

Botlle
Ruinart Brut, Chardonnay, Pinot Noir, Meunie. A.O.C Champagne. Productor Maison Ruinart 75€
Krug Grande Cuvèe Pinot Noir, Chardonnay y Pinot Meunier A.O.C. Champagne Productor Krug 170€
Moet & Chandon Imperial Pinot Noir, Pinot Meunier, Chardonnay A.O.C. Champagne Productor Moët & Chandon 49€
La Closerie Les Beguines Pinot Meunier A.O.C. Champagne Productor Jérôme Prévost 89€
Louis Roederer Rosé 2010 Chardonnay, Pinot Noir A.O.C. Champagne Productor Louis Roederer 68€
Soalheiro Brut Alvarinho D.O.C. Vinho Verde Productor Quinta do Soalheiro 32€
Vegalfaro Reserva Brut Nature Chardonnay, Macabeo D.O. Cava Bodegas Vegalfaro 29€

INTERNATIONAL WHITE:

GERMANY:

Botlle
Gunderloch Nackenheim 2013 Riesling Rheinhessen Productor Gunderloch 31€

FRANCE:

Botlle
Clos Mireille 2015, Sémillon, Rolle. A.O.C. Cotes de Provence. Bodega Domaines Ott 23€
Antoine Jobard Meursault Blagny 1er Cru 2013 Appelattion Meursault 1er Cru Controlle (Borgoña) Productor Antoine Jobard 120€
E. Guigal Condrieu 2012 Viogner Appelattion Condrieu (Rhone) Productor E. Guigal 64€
Leon Beyer 2014 Gewursztraminer A.O.C. Alsace Productor Leon Beyer 29€

ITALY:

Botlle
Jermann Pinot Grigio 2016 Pinot Grigio I.G.T. Venecia Giulia Productor Jermann 37€

PORTUGAL:

Botlle
Contraste Rabigato, Viosinho, Codega D.O.C. Douro Productor Conceito Vinhos 26€
Primus 2013 Encruzado y otras D.O.C. Dao Productor Quinta Da Pellada 56€

SWEET:

  Glass
Recondita Armonía 2013 (Monastrell) Monastrell Vino de España (Alicante) Bodegas Gutiérrez de la Vega 5€
MR 2012 Moscatel D.O Málaga Compañía de Vino de Telmo Rodríguez 3.5€
Oporto Niepoort Tawny 10 Years Old Toruiga Nacional, Touriga Franca, Tinta Cao, Tinta Francisca, Tina Amarela y Sousao Vinho do Porto Bodega Niepoort Vinhos 9.5€
Px San Emilio Lustau Pedro Ximénez D.O Jerez – Sherry – Xérès Bodega Emilio Lustau 5€

ALCOHOLIC BEVERAGES:

WHISKY:

 
Maker´s Mark 8€
Black Label 8€
Macallan Amber 12€
The Glenrothes 12€
Glenfarclass 15 12€
Lagavulin 16 15€
Talisker 10 12€
Hibiki 15€

GINEBRA / GIN:

 
Seagram’s 8€
London Nº3 9€
Martin Miller´s 10€
Ginself 10.5€
Gin Mare 9€
Nordés 8.5€
Citadelle 9€
G’Vine 9.5€
Hendrick´s 9.5€
Berry Pickers 10€
Gold 10€

Ron:

 
Bacardi 8€
Brugal Añejo 8€
Barceló Imperial 9€
Kraken 10€
Brugal XV 10€
Zacapa 23 12€

VODKA:

 
Absolut 8€
Belvedere 12€
Beluga 14€

BRANDY (glass):

 
Magno 3.5€
Larios 1866 6€
Mascaró 8€
Cardenal Mendoza 8€
Fdo. de Castilla 12€

Cognac (glass):

 
Delamain 16€

Armagnac (glass):

 
Cles des Ducs VSOP 8€

Calvados (glass):

 
Pays d´auge 12€

LIQUEUR WINE:

 

Glass
Amontillado 30 V.O.R.S. Palomino Fino D.O. Jerez – Sherry – Xérès Bodega Tradición 8€
Fino en rama Tio Pepe 2016 Palomino Fino D.O. Jerez – Sherry – Xérès Bodega González Byass 4€
Manzanilla Pasada Maruja Palomino Fino D.O. Manzanilla San Lucar de Barrameda Bodegas Juan Piñero 7€
Oloroso El Cerro Palomino Fino D.O. Jerez – Sherry – Xérès Bodega Callejuela 7€
Palo cortado Fernando de Castilla Palomino Fino D.O. Jerez – Sherry – Xérès Bodegas Rey Fernando de Castilla 7€

NATIONAL WHITE:

ANDALUCÍA:

Botlle
Ojo de Gallo 2015 Palomino Fino Vino de España (Cádiz) Bodegas José Estévez 28€

CASTILLA Y LEÓN:

Botlle
Barco del Corneta 2014 Verdejo VdT Castilla y León Bodega Barco del Corneta 29€

CATALUÑA:

Botlle
Edetaria 2012 Garnacha D.O. Terra Alta Bodega Edetária 32€
Taleia 2014 Sauvignon Blanc, Semillon D.O. Costers del Segre Bodega Castell d´Encús 35€

COMUNIDAD VALENCIANA:

Botlle
Finca Calvestra 2015 Merseguera Vino de España (Valencia) Bodega Mustiguillo 25€
Monte Diva 2013 Moscatel Vino de España (Alicante) Bodega Gutiérrez de la Vega 22€

GALICIA:

Botlle
As Sortes 2015 Godello D.O. Valdeorras Bodega Rafael Palacios 52€
Coto de Gomariz 2015 Treixadura, Godello, Loureiro, Albariño D.O. Ribeiro Bodega Coto de Gomariz 27€
Do Ferreiro Cepas Viejas 2015 Albariño D.O. Rías Baixas Bodega Gerardo Méndez 42€
La Pola 2015 Godello, Albariño, Doña Blanca D.O. Ribera Sacra Bodega Dominio Do Bibei 29€
Muradella 2012 Doña Blanca D.O. Monterrei Bodega Quinta Muradella J.L. Mateo García 63€
Nana 2014 Albariño D.O. Rías Baixas Bodegas y Viñedos Attis 36€
Ramón Do Casar 2016 Treixadura D.O. Ribeiro Bodega Ramón Do Casar 18€

LA RIOJA:

Botlle
Finca la Emperatriz Cepas Viejas 2014 Viura D.O. Ca Rioja Bodegas y Viñedos Hermanos Hernáiz 32€

MADRID:

Botlle
Cantocuerdas 2015 Albillo D.O. Vinos de Madrid Bodegas Bernaveleva 29€

PAÍS VASCO:

Botlle
Txakoli Uno 2015 Hondarrabi Zuri D.O. Arabako Txakolina Bodegas Goianea. 24€

RED WINES:

CASTILLA Y LEÓN:

Botlle
Alonso del Yerro 2013 Tempranillo D.O Ribera del Duero Bodega Alonso del Yerro 28€
Las Lamas Corullón 2014 Mencía D.O Bierzo Bodega Descendienres de J. Palacios 156€
Malleolus de Valderramiro 2011 Tinto Fino D.O. Ribera del duero Bodega Emilio Moro 98€
Mauro 2014 Tempranillo y Syrah Vdt Castilla-León Bodegas Mauro 35€
Pícaro del Águila Viñas Viejas 2014 Tempranillo, Garnacha, Bobal D.O. Ribera del Duero Bodega Dominio del Águila 37€
Pruno 2015 Tinto Fino, Carbernet Sauvignon D.O. Ribera del Duero Bodega Finca Villacreces 18€
Victorino 2014 Tinto de Toro D.O. Toro Bodega Teso la Monja 49€

 

 

CATALUÑA:

Botlle
Trossos Vells 2012 Carignan, Samso D.O. Montsant Bodegas Alfredo Arribas – Portal del Priorat 29€
Finca Dofí 2014 Garnacha, Samso D.O.Q. Priorat Bodega Álvaro Palacios 106€

ISLAS BALEARES:

Botlle
Sotil 2015 Callet, Manto Negro Vi de la Terra Mallorca Bodega Mesquida Mora 32€

ISLAS CANARIAS:

Botlle
La Solana 2013 Listan negro, Cordón Trenzado D.O. Valle de la Orotava Bodega Suertes del Marqués 29€

COMUNIDAD VALENCIANA:

Botlle
1771 Casa Los Frailes 2012 Monastrell D.O. Valencia Bodegas Los Frailes 36€
Curro 2012 Monastrell, Tempranillo D.O. Alicante Bodega Bernabé Navarro 50€
El Sequé 2015 Monastrell D.O. Alicante Bodegas y viñedos El sequé 29€
Fet A Má 2015 Monastrell, Cabernet Sauvignon D.O. Alicante Bodega Finca Collado 18€
Las ocho 2014 Bobal, Monastrell, Garnacha, Tempranillo, C.Sauvignon, C.franc, Syrah y Merlot D.O.P. Utiel-Requena Bodega Chozas Carrascal 33€
Mestizaje Cabernet Sauvignon, Syrah, Tempranillo, Merlot, Bobal D.O.P. El Terrerazo Bodega Mustiguillo 18€
Pelio Coupage 2013 Syrah, Bobal, Cabernet Vino de España (Valencia) Bodega Vilarre Vinum 30€
Quincha Corral 2014 Bobal D.O.P. El Terrerazo Bodega Mustiguillo 70€

LA RIOJA:

Botlle
Contino Viña del Olivo 2014 Tempranillo D.O. Ca Rioja Bodega Contino 84€
Finca Valdepoleo 2012 Tempranillo D.O. Ca Rioja Bodega Pujanza 32€
El Puntido 2013 Tempranillo D.O. Ca Rioja Bodega Viñedos Páganos 52€
Orbem 2013 Tempranillo D.O. Ca Rioja Bodega Orbem 32€
San Vicente 2013 Tempranillo D.O. Ca Rioja Bodega Señorío de San Vicente 48€

GALICIA:

Botlle
Goliardo 2013 Loureiro D.O. Rias Baixas Bodega Forjas do Salnés 36€

MADRID:

Botlle
El Hombre Bala 2014 Garnacha D.O. Madrid Bodegas Uvas Felices 29€

NAVARRA:

Botlle
El Terroir 2011 Garnacha D.O. Navarra Bodega Domaines Lupier 31€

INTERNATIONAL RED:

FRANCE:

Botlle
Domaine Du Colombier Cuvée Gaby 2015
Syrah
Appellation Crozes-Hermitage
Productor Domaine Du Colombier
68€
Domaine De Courcel Pommard Grand Clos des Epenots 1er Cru 2014
Pinot Noir
Appelation Pommard Premier Cru Contrôlée
Domaine De Courcel
30€
Malleolus de Valderramiro 2011
Tinto Fino
D.O. Ribera del duero
Bodega Emilio Moro
98€

PORTUGAL:

Botlle
Crasto Superior
Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz
D.O.C. Douro
Productor Quinta do Crasto
30€

ROSÉ WINE:

Amanda Rosado de Lágrima 2016

Garnacha Tintorera

VdT Castilla-Leon

Bodega Alfredo Maestro

18€

MORE IDEAS FOR SHARING

COLD
Ricard’s Russian salad with olive-stuffed foam 9.80€ 5.30€
Cod, roast vegetables and satay sauce salad 11.90€ 7.50€
Potato and hake salad with roast peppers 11.90€  
“Brava” salad with valencian tomato 7.90€  
Roast carrots, coconuts and homemade smoked salmon 13.20€ 8.50€ 
Marinated anchovies, feta cheese, kalamata olive and dill 12€ 6.50€
Squid’s “Bomba”, lime mayonnaise and tender shoots of parsley 11.50€  
Duck confit, roast cabbage, hoisin sauce and green apple salad 12.50€ 8.20€
White asparagus dress with iberian cream 15€  
Roast onions, cream anchovies butter, fried almonds and nori seaweed 12.50€ 7.90€
Almadraba tuna rillette, sardinian bread and tartare sauce  9.50€  
Beef steak tartare season a “Vitello Tonnato”  15€ 8€
HOT
Creamy and crispy cod croquette with miso sauce emulsion 2.50€/ud
Pesto basil croquette 2.20€/ud
Roast vegetable-stuffed mozzarella au gratin with allioli 4.50€/ud
Courgette’s flower in tempura, hollandaise sauce and zaatar 4.80€/ud
Marguerita’s piadina, pesto, mozzarella cheese and tomato 9.80€  
Roast aubergine, hollandaise sauce, feta cheese pine nuts and 11.50€ 6.50€
Bouillabaisse mussels from Valencia 13.90€  
Our version of the crispy lamb pastilla, sumach and herbs 13.20€
Warm pear tomato and buffalo mozzarella tart 14.80€
Roasted baby courgettes, sea bass cream and raifort 14€
 

Media Ración

FINISH WITH A DISH JUST FOR YOU

Pickled and emulsioned seasonal vegetable menestra 12.50€
Mediterranean burguer, dry tomato, feta and mayonnaise 13.50€
Roasted white sea bass, green beans and lemon vinaigrette 17.50€
Flamed-grilled hake with vegetable caponata, tomato emulsion and havanan 16.50€
Tuna parpatana, roast onion and tamarind juice 18.50€
Roast-smoked angus ribs, potato puree and pepper sauce 21€
Galician beef sirloin, black lard and potato bacon terrine 19€
Iberian shoulder blade with roast aubergine stew and quinoa 17.50€
Roast shoulder of suckling goat, onion and potato parmentier 21€
Spit-roast chicken homemade cannelloni 13.80€
Oxtail ravioli, served in its juice, with parmesan and mushroom slivers 14.90€

OUR SWEET SIDE

Vainilla from Madagascar creamy pudding with sugar molasses 5.90€
Peach from Calanda, vanilla’s creamy and raspberry juice 7.50€
Roast pineapple, coconuts sponge cake and yogurt sorbet 7.50€
Creamy cheesecake and fondillon’s fig 13€
Bread and butter pudding 7.90€
Chocolate cake XXL 8€
Carrot cake “HABITUAL” 7.50€
TIPSY CAKE baked brioche and biscuit glacé  13.20€
   
   

MENÚ 1

STARTERS (TO SHARE)

Esgarraet-stuffed mozzarella au gratin.
Duck confit & green apple salad.
Pesto, croquette, tomato & rocket.
Roast aubergine, hollandaise sauce & pine nuts

MAIN COURSE AS YOUR CHOICE

Se elegirá uno de los segundos para todo el grupo con antelación. La cocina puede proponer solo uno de los dos platos si no cuenta con tiempo suficiente.

Iberian shoulder blade with roast aubergine stew & quinoa.
or
Flamed-grilled hake with escalibada caponata & dry tomato sauce.

DESSERT TO SHARE

Carrot cake “Habitual”.
Bread & butter pudding.

Drinks included (agua, refrescos, cerveza, vino blanco, vino tinto y café)

45€ VAT included

La confirmación del menú debe hacerse con, al menos, una semana de antelación a la fecha del evento.

Los menús pueden sufrir variaciones por la temporalidad del producto. Siempre se mantendrá la estructura del menú.

MENÚ 2

STARTERS (TO SHARE)

Esgarraet-stuffed mozarella au gratin.
Cod, potato & roast vegetables salad.
Rillete (creamy pate) with Sardinian bread & tartare sauce.
Pickled artichokes, black truffle, lupins & peanuts “el Collaret”.

MAIN COURSE AS YOUR CHOICE

Se elegirá uno de los segundos para todo el grupo con antelación. La cocina puede proponer solo uno de los dos platos si no cuenta con tiempo suficiente.

Roast shoulder of suckling flesh goat shoulder, onion & potato parmentier.
or
Roast white sea bass, green beans & lemon vinaigrette.

DESSERT TO SHARE

Lemon meringue, caramel, hazelnut & passion fruit.
Baked brioche and biscuit glacé soaked in leche merengada.

Drinks included (agua, refrescos, cerveza, vino blanco, vino tinto y café)

55€ VAT included

La confirmación del menú debe hacerse con, al menos, una semana de antelación a la fecha del evento.

Los menús pueden sufrir variaciones por la temporalidad del producto. Siempre se mantendrá la estructura del menú.