FROM THE FIELD TO THE KITCHEN Here at HABITUAL we use only the best seasonal produce thanks to a constant dialogue with our network of local producers from the townland of Mahuella on the outskirts of Valencia and its surrounding area.

MENÚ 1

STARTERS (TO SHARE)

Esgarraet-stuffed mozzarella au gratin.
Duck confit & green apple salad.
Pesto, croquette, tomato & rocket.
Roast aubergine, hollandaise sauce & pine nuts

MAIN COURSE AS YOUR CHOICE

Se elegirá uno de los segundos para todo el grupo con antelación. La cocina puede proponer solo uno de los dos platos si no cuenta con tiempo suficiente.

Iberian shoulder blade with roast aubergine stew & quinoa.
or
Flamed-grilled hake with escalibada caponata & dry tomato sauce.

DESSERT TO SHARE

Carrot cake “Habitual”.
Bread & butter pudding.

Drinks included (agua, refrescos, cerveza, vino blanco, vino tinto y café)

45€ VAT included

La confirmación del menú debe hacerse con, al menos, una semana de antelación a la fecha del evento.

Los menús pueden sufrir variaciones por la temporalidad del producto. Siempre se mantendrá la estructura del menú.

MENÚ 2

STARTERS (TO SHARE)

Esgarraet-stuffed mozarella au gratin.
Cod, potato & roast vegetables salad.
Rillete (creamy pate) with Sardinian bread & tartare sauce.
Pickled artichokes, black truffle, lupins & peanuts “el Collaret”.

MAIN COURSE AS YOUR CHOICE

Se elegirá uno de los segundos para todo el grupo con antelación. La cocina puede proponer solo uno de los dos platos si no cuenta con tiempo suficiente.

Roast shoulder of suckling flesh goat shoulder, onion & potato parmentier.
or
Roast white sea bass, green beans & lemon vinaigrette.

DESSERT TO SHARE

Lemon meringue, caramel, hazelnut & passion fruit.
Baked brioche and biscuit glacé soaked in leche merengada.

Drinks included (agua, refrescos, cerveza, vino blanco, vino tinto y café)

55€ VAT included

La confirmación del menú debe hacerse con, al menos, una semana de antelación a la fecha del evento.

Los menús pueden sufrir variaciones por la temporalidad del producto. Siempre se mantendrá la estructura del menú.

MORE IDEAS FOR SHARING

COLD
Ricard’s Russian salad 9.80€ 5.30€
Cod, potato and roasted vegetables salad 12.90€
Roast carrots, coconuts and homemade smoked salmon 13.20€ 8.50€ 
Duck confit and green apple salad 12.50€ 8.20€
Roasted onions, anchovies butter and almonds 12.50€ 7.90€
Rillette (creamy pate) with sardinian bread and tartara sauce 14.40€ 8.50€
Steak tartare like a “Vitello Tonnato”  13€ 8€
HOT
Creamy cod croquette 2.50€/ud
Pesto, croquette, tomato and rocket 2.20€/ud
Esgarraet-stuffed mozzarella au gratin 4.50€/ud
Roast aubergine, hollandaise sauce and pine nuts 11.50€ 6.50€
Pickled artichokes, black truffle, lupins and peanuts “El Collaret” 16.50€  
Piadina margherita, pesto, mozzarella cheese and tomato 9.80€
Fried mozzarella, tomato sauce and oregano 10.20€ 5.70€
Crispy lamb pastilla 13.20€
Warm pear tomato and buffalo mozzarella tart 14.80€/ud
 

Media Ración

FINISH WITH A DISH JUST FOR YOU

Pickled and emulsioned seasonal vegetable menestra 12.50€
Mediterranean burguer, dry tomato, feta and mayonnaise 13.50€
Roasted white sea bass, green beans and lemon vinaigrette 16.50€
Flamed-grilled hake with escalivada caponata and dry tomate juice 14.20€
Roast tuna parpatana, roast fennel, tomato sauce and tartara 16.50€
Roast smoked angus ribs, potato puree and pepper sauce 21€
Galician beef sirloin, black lard and potato terrine 19€
Iberian shoulder blade with roast aubergine stew and quinoa 17.50€
Roast shoulder ol suckling flesh goat shoulder onion and potato parmentier 18€
Spit-roast chicken homemade cannelloni 13.80€
Oxtail ravioli, served in its juice, with parmesan and mushroom slivers 14.90€

OUR SWEET SIDE

Vainilla from Madagascar creamy pudding with sugar molasses 5.90€
Lemon merengue, caramel, hazelnut and passion fruit 7.50€
Cheese cake, creamy cookie ice-cream and macadamia nuts 13€
Bread and butter pudding 7.90€
Chocolate cake XXL 8€
Carrot cake “HABITUAL” 7.50€
Baked brioche and biscuit glacé (serves 2-3). 10 min 13.20€
Roasted pumpkin, stuffed with pumpkin flan, merengue and lemon cream (serves 2) 8.50€
Tradicional almond cake with merengue and toasted egg yolk 9.50€

LUNCH MENU

 

 

STARTERS (to share)

Gazpacho, fetta cheese, croutons and basil.
Waldorf salad with celery and green apple.
Cold potato, chicken, toasted maize and corn cream.

 

MAIN COURSES (to choose)

Iberian pork cheek, broccoli, and hollandais sauce.
or
Mackerel and tomato’s coca fresh green cabbage and nuts vinaigrette.

 

DESSERTS (to choose)

Nougat biscuit glace and caramelized peanuts.
or
Strawberries, biscuit and coconut.

Monday to friday 17.50 €
(Drinks not included. VAT included)
Only for lunch.
Whole table only.

 

RED WINES:

ALICANTE:

 
El Sequé 2014 (Monastrell) 24€

BIERZO:

 
Castro de Valtuille Joven  2015 (Mencía) 17€

PRIORAT:

 
Clos Dominic Vinyes baixes 2013 (Garnacha, Cariñena, Cabernet Sauvignon) 29€

JUMILLA:

 
El Molar 2015 (Garnacha) 19€

RIBERA DEL DUERO:

 
Matanegra Roble, 2014 (Tempranillo) 18€
Pago Capellanes Crianza 2014 (Tempranillo) 29€
Viña Sastre crianza 2013 (Tempranillo) 24€
Alonso del Yerro 2012 (Tempranillo) 28€

RIOJA:

 
Hado 2013 (tempranillo) 18€
Viñas de Gaín 2015 (tempranillo) 24€
San Vicente 2012 (Tempranillo) 48€
Contino Reserva 2010 (Tempranillo) 30€
   

TORO:

 
Pintia 2011 (Tinto de toro) 44€
Victorino 2013 (Tinto de toro) 49€

VALENCIA:

 
Venta del Puerto nº18 2011 (Cabernet sauvignon, Merlot, Syrah y Tempranillo) 18€
Las Garnacha de Mustiguillo 2015 22€
Rafa Cambra Uno 2015 (Monastrell) 24€
Maduresa 2010 (Mandó, Syrah, Monastrell) 25€
Finca Terrerazo 2014 (Bobal) 30€
Quincha Corral (Bobal) 60€

V.T CASTILLA Y LEON:

 
   
Mauro VS 2011 (Tempranillo) 75€

UTIEL REQUENA:

 
Finca San blas 2012 (Bobal) 21€

ROSÉ:

PENEDÉS:

 
Gramona Moustillant Rosat (Syrah, Merlot) 15€

WHITE WINES:

 

 

 
   

ALICANTE:

 
Enrique Mendoza 2016 (Chardonnay) 18€

PENEDÉS:

 
Gramona Gessami 2015 (Muscat, S.Blanc y Gewursztraminer) 21€
Atrium 2014 (Chardonnay) 18€

RIAS BAIXAS:

 
Tricó 2013 (Albariño) 21€
Quinta do Cosuelo 2015 (Albariño, Caíno blanco, Loureiro, Treixadura) 21€

RIOJA:

 
Luis Cañas 2015 (Viura, Malvasía) 17€
Jose Pariente  2015 (Verdejo) 17€
Pie Franco 2015 (Verdejo) 22€
Belondrade y Lurton 2014 (Verdejo) 38€
Louro do Bolo 2015 (Godello) 20€

VALENCIA:

 
Flor de Alejandría 2015 (Moscatel de Alejandría) 17€
Mestizaje 2015 (Merseguera, Viognier, Malvasía y Macabeo) 18€
Finca Calvestra 2015 (Merseguera) 25€

UTIEL REQUENA:

 
Impromptu 2015 (Sauvignon Blanc) 26€

RIBEIRO

 
Finca Viñoa 2014 (Albariño, Godello, Treixadura, Loureira) 21€

SPARKLING WINES:

CAVA:

 
Castellroig Brut Nature 17€
Tamtum Ergo rosé 2014 26€
Gramona Imperial B.N. 2011 25€
Agusti Torelló Barrica 2010 27€
Recaredo Brut de Brut 2007 26€

CHAMPAGNE:

 
Roederer brut premier 3/8 35€
Moet Chandon Imperial 49€
Roederer brut premier 58€
Bollinger Special Cuvee 65€
Roederer rosé 68€
Krug Grande Cuvee 170€

SWEET LIQUEUR:

Recondita Armonía 2013 (Monastrell) 5€ copa
Casta diva cosecha miel 2013(Moscatel de Alejandría) 5€ copa
Px Lustau 5€ copa
Oporto Niepoort 10 años 9,50€ copa

SHERRY:

Manzanilla Colosía 3.50€ copa
Manzanilla La Sacristía 6,50€ copa
Fino Dos Palmas 6,50€ copa
Palo Cortado Fernando de Castilla 7€ copa
Amontillado Tio Diego 5,50€ copa

ENJOY WITH OUR COCKTAILS…