FROM THE FIELD TO THE KITCHEN Here at HABITUAL we use only the best seasonal produce thanks to a constant dialogue with our network of local producers from the townland of Mahuella on the outskirts of Valencia and its surrounding area.

LUNCH MENU

 

 

STARTERS (to share)

Organic broccoli cream, tomato tartare and herb oil.
Roast carrot salad, avocado, yogurt and pumpkin seeds.
Pastrami croquette.

 

MAIN COURSES (to choose)

Salmon meuniere, caper and roast onion.
or
Iberian cheek, roast potato and hollandaise sauce.

 

DESSERTS (to choose)

Creamy coffee pudding, roast butter creamy and coffee biscuit.
or
Chocolate sponge cake, red fruits sauce and strawberries.

Monday to friday 17.50 €
(Drinks not included. VAT included)
Only for lunch.
Whole table only.

 

COPA A COPA:

ESPUMOSO:

Copa Botella
AT Roca Rosat 2014
Macabeo, Monastrell
D.O. Penedés
Bodega Agustí Torelló Roca
5.5€ 24€

BLANCO:

Copa Botella
La Ola del Melillero
Pedro Ximénez, Moscatel de Alejandría
D.O. Sierra de Málaga
Bodega Victoria Ordóñez
4.5€ 23€
Finca Vilallops
Xarel-lo, Xarel-lo Vermell
D.O. Penedés
Bodega Finca Viladellops
6.5€ 32€
Zarate 2016
Albariño
D.O. Rías Baixas
Bodega Zarate
4€ 22€

TINTO:

Copa Botella
Finca Meixeman 2014
Mencía
D.O. Ribeira Sacra
Bodega Guímaro
5.5€ 30€
Finca Vilallops
Xarel-lo, Xarel-lo Vermell
D.O. Penedés
Bodega Finca Viladellops
6.5€ 32€
El Pedal
Tempranillo
D.O. Ca Rioja
Bodegas y Viñedos Hermanos Hernáiz
3.5€ 19€
La Garnacha de Mustiguillo
Garnacha
D.O.P. El Terrerazo
Bodega Mustiguil
4.5€ 24€

ESPUMOSOS:

ESPUMOSOS NACIONALES:

Botella
Celler Batlle Brut Gran Reserva 2005
Xarel·lo, Macabeu
D.O. Cava
Bodega Gramona
68€
Colet Assemblage 2013
Pinot Noir, Chardonnay
D.O. Classic Penedés
Bodega Colet
36€
Minipuça 2016
Xarel-lo
Vino de España (Tarragona – Cataluña)
Bodega Vinyes Singulars
27€
Recaredo Finca Del Serral Vell 2007
Xare-lo, Macabeo
D.O. Cava
Bodega Recaredo
36€
Sabaté i Coca Brut Reserva Familiar 2010
Xare-lo
D.O. Cava
Bodega Castellroig
51€
Vegalfaro Reserva Brut Nature
Chardonnay, Macabeo
D.O. Cava
Bodegas Vegalfaro
29€

ESPUMOSOS INTERNACIONALES:

Botella
Krug Grande Cuvèe
Pinot Noir, Chardonnay y Pinot Meunier
A.O.C. Champagne
Productor Krug
170€
Moet & Chandon Imperial
Pinot Noir, Pinot Meunier, Chardonnay
A.O.C. Champagne
Productor Moët & Chandon
49€
La Closerie Les Beguines
Pinot Meunier
A.O.C. Champagne
Productor Jérôme Prévost
89€
Louis Roederer Rosé 2010
Chardonnay, Pinot Noir
A.O.C. Champagne
Productor Louis Roederer
68€
Soalheiro Brut
Alvarinho
D.O.C. Vinho Verde
Productor Quinta do Soalheiro
32€
Vegalfaro Reserva Brut Nature
Chardonnay, Macabeo
D.O. Cava
Bodegas Vegalfaro
29€

BLANCOS INTERNACIONALES:

ALEMANIA:

Botella
Gunderloch Nackenheim 2013
Riesling
Rheinhessen
Productor Gunderloch
31€

FRANCIA:

Botella
Antoine Jobard Meursault Blagny 1er Cru 2013Chardonnay
Chardonnay
Appelattion Meursault 1er Cru Controlle (Borgoña)
Productor Antoine Jobard
120€
Leon Beyer 2014
Gewursztraminer
A.O.C. Alsace
Productor Leon Beyer
29€

ITALIA:

Botella
Jermann Pinot Grigio 2016
Pinot Grigio
I.G.T. Venecia Giulia
Productor Jermann
37€

PORTUGAL:

Botella
Contraste
Rabigato, Viosinho, Codega
D.O.C. Douro
Productor Conceito Vinhos
26€
Primus 2013
Encruzado y otras
D.O.C. Dao
Productor Quinta Da Pellada
56€

DULCES:

  Copa
Recondita Armonía 2013 (Monastrell) 5€
Casta Diva cosecha miel 2013(Moscatel de Alejandría) 5€
Px Lustau 5€
Oporto Niepoort 10 años 9,50€

GENEROSOS

  Copa
Manzanilla Colosía 3.50€
Manzanilla La Sacristía 6,50€
Fino Dos Palmas 6,50€
Palo Cortado Fernando de Castilla 7€
Amontillado Tio Diego 5,50€

GENEROSOS:

ESPUMOSO:

Copa
Amontillado 30 V.O.R.S.
Palomino Fino
D.O. Jerez – Sherry – Xérès
Bodega Tradición
8€
Fino en rama Tio Pepe 2016
Palomino Fino
D.O. Jerez – Sherry – Xérès
Bodega González Byass
4€
Manzanilla Pasada Maruja
Palomino Fino
D.O. Manzanilla San Lucar de Barrameda
Bodegas Juan Piñero
7€
Oloroso El Cerro
Palomino Fino
MIRAR EN ETIQUETA
Bodega Callejuela
7€
Palo cortado Fernando de Castilla
Palomino Fino
D.O. Jerez – Sherry – Xérès
Bodegas Rey Fernando de Castilla
7€

BLANCOS NACIONALES:

ANDALUCÍA:

Botella
Ojo de Gallo 2015
Palomino Fino
Vino de España (Cádiz)
Bodegas José Estévez
28€

CASTILLA Y LEÓN:

Botella
Barco del Corneta 2014
Verdejo
VdT Castilla y León
Bodega Barco del Corneta
29€

CATALUÑA:

Botella
Edetaria 2012
Garnacha
D.O. Terra Alta
Bodega Edetária
32€
Taleia 2014
Sauvignon Blanc, Semillon
D.O. Costers del Segre
Bodega Castell d´Encús
35€

COMUNIDAD VALENCIANA:

Botella
Finca Calvestra 2015
Merseguera
Vino de España (Valencia)
Bodega Mustiguillo
25€
Monte Diva 2013
Moscatel
Vino de España (Alicante)
Bodega Guitierrez de la Vega
22€

GALICIA:

Botella
As Sortes 2015
Godello
D.O. Valdeorras
Bodega Rafael Palacios
52€
Coto de Gomariz 2015
Treixadura, Godello, Loureiro, Albariño
D.O. Ribeiro
Bodega Coto de Gomariz
27€
Do Ferreiro Cepas Viejas 2015
Albariño
D.O. Rías Baixas
Bodega Gerardo Méndez
42€
La Pola 2015
Godello, Albariño, Doña Blanca
D.O. Ribera Sacra
Bodega Dominio Do Bibei
29€
Muradella 2012
Doña Blanca
D.O. Monterrei
Bodega Quinta Muradella J.L. Mateo García
63€
Nana 2014
Albariño
D.O. Rías Baixas
Bodegas y Viñedos Attis
36€
Ramón Do Casar 2016
Treixadura
D.O. Ribeiro
Bodega Ramón Do Casar
18€

LA RIOJA:

Botella
Finca la Emperatriz Cepas Viejas 2014
Viura
D.O. Ca Rioja
Bodegas y Viñedos Hermanos Hernáiz
32€

MADRID:

Botella
Cantocuerdas 2015

Albillo

D.O. Vinos de Madrid

Bodegas Bernaveleva

29€

PAÍS VASCO:

Botella
Txakoli Uno 2015
Hondarrabi Zuri
D.O. Arabako Txakolina
Bodegas Goianea.
24€

DESTILADOS:

WHISKY:

 
Maker´s Mark 8€
Black Label 8€
Macallan Amber 12€
The Glenrothes 12€
Glenfarclass 15 12€
Lagavulin 16 15€
Talisker 10 12€
Hibiki 15€

GINEBRA / GIN:

 
Seagram’s 8€
London Nº3 9€
Martin Miller´s 10€
Ginself 10.5€
Gin Mare 9€
Nordés 8.5€
Citadelle 9€
G’Vine 9.5€
Hendrick´s 9.5€
Berry Pickers 10€
Gold 10€

Ron:

 
Bacardi 8€
Brugal Añejo 8€
Barceló Imperial 9€
Kraken 10€
Brugal XV 10€
Zacapa 23 12€

VODKA:

 
Absolut 8€
Belvedere 12€
Beluga 14€

BRANDY(copas):

 
Magno 3.5€
Larios 1866 6€
Mascaró 8€
Cardenal Mendoza 8€
Fdo. de Castilla 12€

Cognac(copas):

 
Delamain 16€

Armagnac(copas):

 
Cles des Ducs VSOP 8€

Calvados(copas):

 
Pays d´auge 12€

MORE IDEAS FOR SHARING

COLD
Ricard’s Russian salad with olive-stuffed foam 9.80€ 5.30€
Cod, roast vegetables and satay sauce salad 11.90€ 7.50€
Roast carrots, coconuts and homemade smoked salmon 13.20€ 8.50€ 
Marinated anchovies, feta cheese, kalamata olive and dill 12€ 6.50€
Squid’s “Bomba”, lime mayonnaise and tender shoots of parsley 10.50€  
Duck confit, roast cabbage, hoisin sauce and green apple salad 12.50€ 8.20€
Roast onions, cream anchovies butter, fried almonds and nori seaweed 12.50€ 7.90€
Almadraba tuna rillette, sardinian bread and tartare sauce 14.40€ 8.50€
Beef steak tartare season a “Vitello Tonnato”  15€ 8€
HOT
Creamy and crispy cod croquette with miso sauce emulsion 2.50€/ud
Pesto basil croquette 2.20€/ud
Roas vegetable-stuffed mozzarella au gratin with allioli 4.50€/ud
Marguerita’s piadina, pesto, mozzarella cheese and tomato 9.80€  
Roast asparagus, creamy sea bass and raifort  15€ 9€
Tempura fried asparagus, ras el hanout and greek yogurt cream 14€ 10€
Roast aubergine, hollandaise sauce, feta cheese pine nuts and 11-50€ 6.50€
Potato and hake salad with roast peppers 11.90€  
Our version of the crispy lamb pastilla, sumach and herbs 13.20€
Warm pear tomato and buffalo mozzarella tart 14.80€
 

Media Ración

FINISH WITH A DISH JUST FOR YOU

Pickled and emulsioned seasonal vegetable menestra 12.50€
Mediterranean burguer, dry tomato, feta and mayonnaise 13.50€
Roasted white sea bass, green beans and lemon vinaigrette 16.50€
Flamed-grilled hake with vegetable caponata, tomato emulsion and havanan 14.20€
Tuna parpatana, roast onion and tamarind juice 16.50€
Roast-smoked angus ribs, potato puree and pepper sauce 21€
Galician beef sirloin, black lard and potato bacon terrine 19€
Iberian shoulder blade with roast aubergine stew and quinoa 17.50€
Roast shoulder of suckling goat, onion and potato parmentier 18€
Spit-roast chicken homemade cannelloni 13.80€
Oxtail ravioli, served in its juice, with parmesan and mushroom slivers 14.90€

OUR SWEET SIDE

Vainilla from Madagascar creamy pudding with sugar molasses 5.90€
Peach from Calanda, vanilla’s creamy and raspberry juice 7.50€
Lemon merengue, caramel, hazelnut and passion fruit 7.50€
Cheesecake and macadamia nuts 13€
Bread and butter pudding 7.90€
Chocolate cake XXL 8€
Carrot cake “HABITUAL” 7.50€
TIPSY CAKE baked brioche and biscuit glacé  10€
Tradicional almond cake with merengue and toasted egg yolk 9.50€
Roast pineapple, coconuts sponge cake and yogurt sorbet 7.50€

MENÚ 1

STARTERS (TO SHARE)

Esgarraet-stuffed mozzarella au gratin.
Duck confit & green apple salad.
Pesto, croquette, tomato & rocket.
Roast aubergine, hollandaise sauce & pine nuts

MAIN COURSE AS YOUR CHOICE

Se elegirá uno de los segundos para todo el grupo con antelación. La cocina puede proponer solo uno de los dos platos si no cuenta con tiempo suficiente.

Iberian shoulder blade with roast aubergine stew & quinoa.
or
Flamed-grilled hake with escalibada caponata & dry tomato sauce.

DESSERT TO SHARE

Carrot cake “Habitual”.
Bread & butter pudding.

Drinks included (agua, refrescos, cerveza, vino blanco, vino tinto y café)

45€ VAT included

La confirmación del menú debe hacerse con, al menos, una semana de antelación a la fecha del evento.

Los menús pueden sufrir variaciones por la temporalidad del producto. Siempre se mantendrá la estructura del menú.

MENÚ 2

STARTERS (TO SHARE)

Esgarraet-stuffed mozarella au gratin.
Cod, potato & roast vegetables salad.
Rillete (creamy pate) with Sardinian bread & tartare sauce.
Pickled artichokes, black truffle, lupins & peanuts “el Collaret”.

MAIN COURSE AS YOUR CHOICE

Se elegirá uno de los segundos para todo el grupo con antelación. La cocina puede proponer solo uno de los dos platos si no cuenta con tiempo suficiente.

Roast shoulder of suckling flesh goat shoulder, onion & potato parmentier.
or
Roast white sea bass, green beans & lemon vinaigrette.

DESSERT TO SHARE

Lemon meringue, caramel, hazelnut & passion fruit.
Baked brioche and biscuit glacé soaked in leche merengada.

Drinks included (agua, refrescos, cerveza, vino blanco, vino tinto y café)

55€ VAT included

La confirmación del menú debe hacerse con, al menos, una semana de antelación a la fecha del evento.

Los menús pueden sufrir variaciones por la temporalidad del producto. Siempre se mantendrá la estructura del menú.